Vijesti

objavljeno prije 7 godina

AZ obvezni mirovinski fond kupio 4 posto Atlantic Grupe d.d.

16.05.2016

AZ obvezni mirovinski fond uložio je 108 milijuna kuna u kupnju gotovo 4 posto tvrtke Atlantic Grupa d.d.i time povećao svoj udio na više od 8 posto. Ovim ulaganjem AZ  fond postao jedan od najvećih institucionalnih investitora u kompaniju.

 

AZ obvezni mirovinski fond 13. svibnja 2016. godine, realizirao je kupnju gotovo 4 posto dionica tvrtke Atlantic Grupa d.d., a ukupna vrijednost transakcije iznosila je 108 milijuna kuna. Ovim ulaganjem, AZ je povećao  svoj udio na više od 8 posto (8,4%) kompanije, te time dodatno povećao izloženost portfelja odabranim kvalitetnim domaćim društvima.

 

Komentirajući ovo ulaganje u AZ-u su nam ponovili da ulaganje u domaće tvrtke, u kojima prepoznaju kvalitetan management i dugoročno postavljenu strategiju razvoja i rasta, predstavlja jednu od odrednica njihove investicijske politike.

 

Također su naglasili da bez obzira na podatke o nelikvidnosti domaćeg tržišta kapitala, ova transakcija pokazuje da ipak postoji visoka razina likvidnosti za odabrana ulaganja.

 

AZ obvezni mirovinski fondovi  najveći su institucionalni investitor u Republici Hrvatskoj. S ukupnom imovinom pod upravljanjem, koja je premašila 30 milijardi kuna,  AZ mirovinski fondovi  predstavljaju relevantne investitore i u europskim okvirima. U AZ obveznim mirovinskim fondovima trenutno za mirovinu iz II stupa, štedi preko 600.000 hrvatskih zaposlenika.