Kako se učlaniti?

Za učlanjenje u AZ obvezni mirovinski fond potrebno je doći osobno na šalter REGOS-a u bilo kojoj poslovnici FINA-e te sa sobom ponijeti osobni dokument koji sadrži Vašu fotografiju i potvrdu o OIB-u. Također je to moguće napraviti i putem e-usluge Obvezni mirovinski fond (prijava/promjena) na mrežnim stranicama REGOS-a.

 

Sve osobe koje prvi puta nakon 1.1.2002. godine stječu svojstvo osiguranika (radni odnos, drugi dohodak-«honorari», samostalna djelatnost, naknada,…), imaju manje od 40 godina, a nisu bile osigurane temeljem Zakona o mirovinskom osiguranju, obvezne su u roku 1 mjesec od dana stjecanja svojstva osiguranika izabrati obvezni mirovinski fond (dalje OMF). Ako u tom roku ne izaberu OMF, REGOS će ih, sukladno propisu, po službenoj dužnosti rasporediti u jedan od postojećih OMF-ova.

 

Promjena OMF-a  može se obaviti na bilo kojem šalteru REGOS-a u poslovnicama FINA-e kao i putem mrežne stranice REGOS-a, na isti način kao i prijava u OMF. Za promjenu OMF-a obračunava se naknada, koja prema odredbama Zakona o obveznim mirovinskim fondovima iznosi:

 

  • u prvoj godini članstva u OMF iznosi 0,8 % iznosa na osobnom računu člana OMF
  • u drugoj godini članstva u OMF iznosi 0,4 % od iznosa na osobnom računu člana OMF
  • a u trećoj godine članstva u OMF iznosi 0,2 % od iznosa na osobnom računu člana OMF
  • Nakon tri godine neprekidnog članstva u istom OMF, promjena OMF je bez naknade.

 

Obvezni mirovinski fond moguće je promijeniti svakih 15 dana.

Kako se učlaniti?

Za učlanjenje u AZ obvezni mirovinski fond potrebno je doći osobno na šalter REGOS-a u bilo kojoj poslovnici FINA-e te sa sobom ponijeti osobni dokument koji sadrži Vašu fotografiju i potvrdu o OIB-u.

saznajte više