Osnivači

Allianz Holding eins GmbH dio je Allianz grupe koja je najveća europska i jedna od vodećih svjetskih osiguravajućih kuća, ali i jedna od najvećih i najcjenjenijih svjetskih financijskih institucija sa stogodišnjom tradicijom poslovanja. Na globalnoj razini Allianz je prisutan u gotovo 70 zemalja svijeta i ima preko 80 milijuna klijenata (klijenti Allianza su i mnoge ugledne svjetske kompanije poput Siemensa, Mercedesa, Levi’sa, Formule 1, Reeboka, Air Francea…), a na vrhu internacionalne Grupe je Allianz SE sa sjedištem u Münchenu.

 

Allianz Grupa se nalazi među vodećim dioničarima u Deutsche bank, Hypo bank, Bayerische Vereinsbank…, a Allianz SE je rangiran među prvih 30 svjetskih top kompanija po Forbes-u. Jedna od glavnih aktivnosti Allianza na globalnoj razini je i upravljanje imovinom mirovinskih fondova.

 

Allianz Holding eins GmbH sa sjedištem u Beču, vlasnik je 51% Allianz ZB d.o.o. društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

 

 

Zagrebačka banka, danas jedna od vodećih banaka u srednjoj i istočnoj Europi, započela je s poslovanjem još davne 1914. pod imenom Gradska štedionica, a od 1977. godine posluje kao Zagrebačka banka.

 

Od samog je početka predvodnik razvoja financijskog tržišta u Hrvatskoj, a danas je Zagrebačka banka vodeća banka u Hrvatskoj po kvaliteti svojih proizvoda i usluga, tehnološkoj inovativnosti i broju klijenata s kojima posluje (svaka četvrta osoba u RH klijent je Zagrebačke banke). Uz razgranatu mrežu poslovnica i najveću mrežu bankomata, Zagrebačka banka zauzima i jednu četvrtinu aktive hrvatskog bankarskog sektora. Njezina kvaliteta i vodeća pozicija u regiji potvrđena je brojnim domaćim i inozemnim priznanjima.

 

Od ožujka 2002. godine Zagrebačka banka je članica Grupe UniCredit, jedne od najuspješnijih financijskih grupacija u Europi.

 

Zagrebačka banka d.d. vlasnik je 49% Allianz ZB d.o.o. društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.