Allianz Optimum

Što je Allianz Optimum?

 

Idealan financijski paket koji se sastoji od Allianz Riziko osiguranja života i dobrovoljne mirovinske štednje u AZ dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

 

Kome je namijenjen?

 

Preporučujemo svim obiteljskim ljudima koji žele uštedjeti za kvalitetniji život u mirovini te pritom zaštititi svoje najmilije u slučaju najgoreg.

 

Zašto ugovoriti?

 

Allianz Riziko je životno osiguranje za slučaj smrti. Za razliku od mješovitog životnog osiguranja, Allianz Riziko nema štednu komponentu, ali će osigurati znatno veću financijsku potporu vašoj obitelji i najmilijima u slučaju da vam se dogodi ono najgore. U slučaju smrti koja je nastala kao posljedica prometne nesreće, osigurana svota dvostruko je veća.

 

Dobrovoljna mirovinska štednja nudi mogućnost ostvarivanja prinosa, korištenja državnih poticajnih sredstava u iznosu do 15 % uplaćenih sredstava (do maksimalno 99,54 eura godišnje), porezne olakšice* za uplate poslodavca (do 796,34 eura godišnje po zaposleniku) te mogućnost raspolaganja sredstvima s navršenih 55 godina života, kroz dostupne i definirane mirovinske programe isplate.

 

Sami birate kamo ćete ulagati

 

Ovisno o tome očekujete li više prinose na dulji rok uz umjeren rizik ulaganja ili vam je važnija stabilnost prinosa uz nizak rizik, sami birate u koji će se dobrovoljni mirovinski fond ulagati vaša sredstva.

 

Što ako prestanete plaćati?

 

Prestanete li plaćati premiju za riziko osiguranje, ugovor se prekida i više nemate osigurateljno pokriće za slučaj smrti. S druge strane, sredstva iz dobrovoljne mirovinske štednje se nalaze na vašem osobnom računu te pravo na isplatu stječete s 55 godina života prema mirovinskom programu.

 

NAGRAĐUJEMO VAŠU BRIGU O ZDRAVLJU!

 

Premiju riziko osiguranja manje ćete plaćati ako ne pušite, jer na nepušače primjenjujemo povoljniji cjenik, a dodatni popust možete ostvariti i ako vam je index tjelesne mase (BMI) unutar preporučenih vrijednosti tj. između 19 – 24.

BMI (Body Mass Index) se računa prema formuli:

BMI = m/h², gdje je m=težina u kilogramima, a h=visina u metrima.

 

Allianz Optimum nudi vam mogućnost ugovaranja dopunskih pokrića:

  • Osiguranje osoba od posljedica nesretnog slučaja
  • Osiguranje za slučaj nastanka teške bolesti
  • Allianz Nutrifit – dopunsko osiguranje koje vam uz pomoć znanstvenih dostignuća pomaže živjeti kvalitetnije i zdravije

 

Info 072 100 001 | https://www.allianz.hr

 

Sredstva u dobrovoljnom mirovinskom fondu su nasljediva. Iako se radi o paketu, moguće je odvojeno ugovoriti Allianz Riziko i Dobrovoljnu mirovinsku štednju.

 

* Porezna olakšica se primjenjuje isključivo na uplate u dobrovoljni mirovinski fond dok za riziko osiguranje, prema trenutnim poreznim propisima, ne postoji porezna olakšica u smislu obračuna poreza na dohodak.