Godine Prolaze

27.11.2018

Poznata hrvatska kazališna, filmska i televizijska glumica Bojana Gregorić Vejzović svjesna je da se za dobar život u trećoj dobi mora sama pobrinuti te je odabrala dobrovoljnu mirovinsku štednju kako bi si osigurala bolju mirovinu i spokojnost u budućnosti.

Zašto ste odlučili uplaćivati dobrovoljnu mirovinsku štednju i što očekujete u budućnosti?

– Razlog zašto sam se odlučila uplaćivati dobrovoljnu mirovinsku štednju je upravo stoga što želim mirnu starost uz bolju mirovinu. Bilo bi lijepo putovati i omogućiti si neke destinacije koje sada ne stignem obići, pa se nadam da ću poput simpatičnih američkih seniora i ja biti jedna od onih koja će sa šeširićem obilazi svjetske metropole sporim hodom, ali nasmijanog i zadovoljnog lica.

 

 

 

Koliko mjesečno uplaćujete?

– Uplaćujem 400 kn mjesečno, a ponekad od honorara i više. Naš glumački posao je takav da povremeno imamo više posla pa onda i veće prihode, recimo zbog angažmana u nekoj TV seriji. Takve prilike koristim da povećam štednju. 

 

Kako saznajete stanje na osobnom računu?

 

– Stanje saznajem obavijestima koje mi stižu na kućnu adresu. Uvijek ih pročitam i pratim stanje na računu – uvijek znam kakvo je jer to je moja štednja i moja imovina.

 

Jeste li zadovoljni načinom izvješćivanja i informacijama koje dobijete?

 

– Jako sam zadovoljna i ugodno sam se iznenadila provjerivši stanje baš neki dan. Mogu reći da mi to ulijeva spokojnost jer znam kako bi mi mirovina bila mala bez ove štednje. Mnogi odgađaju štednju za mirovinu misleći da trebaju izdvajati velike iznose pa čekaju neke povoljnije trenutke. Svojim prijateljima i kolegama na vlastitom primjeru pokazujem da se kroz dulje vrijeme i s manjim iznosima može itekako dobro uštedjeti. Važno je krenuti što ranije.

 

Biste li dobrovoljnu mirovinsku štednju preporučili bliskim ljudima – obitelji i prijateljima?

 

– Apsolutno! Redovno to radim. Činjenica da dio sredstava mogu dignuti kad navršim pedesetu i sve ostale pogodnosti koje AZ fond nosi po sebi definitivno su zalog za stabilnu budućnost.