Vijesti

objavljeno prije 6 godina

Valamar Riviera predala obvezujuću ponudu za društvo Hoteli Makarska d.d. i najavila zajedničko djelovanje s AZ obveznim mirovinskim fondovima

29.12.2017

Valamar Riviera dostavila je danas Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) obvezujuću ponudu za kupnju 621.086 dionica društva Hoteli Makarska d.d., što prema uvjetima iz Ponudbene dokumentacije čini 55,48% temeljenog kapitala Hoteli Makarska d.d.. U sklopu obvezujuće ponude, Valamar Riviera dostavila je CERP-u i Plan poslovanja, razvoja i ulaganja u društvo Hoteli Makarska d.d. koji predviđa značajan dugoročni ciklus investicija.

 

Valamar Riviera ujedno je objavila kako je zaključila ugovor o suradnji s Allianz ZB d.o.o. društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima iz Zagreba kojim je uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja spram društva Hoteli Makarska d.d.

 

Privatizacijom društva Hoteli Makarska d.d. , Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi imaju namjeru značajna sredstva uložiti u razvoj destinacije Makarska s ciljem podizanja kvalitete turizma prema gostima više platežne moći i otvaranja novih radnih mjesta u interesu svih dionika Društva i lokalne zajednice.

 

Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi time nastavljaju uspješan model ulaganja kojim su 2016. godine zajednički realizirali akviziciju Imperiala d.d. na otoku Rabu gdje se u sinergiji znanja vodeće turističke kompanije i snage mirovinskog fonda ulaže u razvoj hrvatskog turizma. Nakon restrukturiranja i reorganizacije, ove godine će Imperial d.d. uložiti 72 milijuna HRK u rekonstrukciju objekata čime je započet novi razvojni ciklus poduzeća.

 

Valamar Riviera vodeća je turistička kompanija u Hrvatskoj koja zapošljava 6,000 djelatnika, upravlja s 30 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta i posluje u pet vodećih jadranskih destinacija. Poslovni model Valamar Riviere počiva na kontinuiranom ulaganju u djelatnike, kvalitetu usluge, proizvode i destinacije na društveno odgovoran i održiv način. Valamar Riviera ove je godine ostvarila investicije u vrijednosti od 906 milijuna kuna, što ujedno čini i najveći godišnji investicijski ciklus u hrvatskom turizmu, a otvoreno je i više od 1,000 novih radnih mjesta. U 2018. godini Valamar nastavlja sa značajnim ulaganjima s ambicijom daljnjega dvoznamenkastog rasta poslovanja i vrijednosti te do 2020. godine planira investirati oko dvije milijarde kuna u repozicioniranje portfelja prema ponudi visoke kvalitete.

 

AZ obvezni mirovinski fondovi najveći su institucionalni investitor u Republici Hrvatskoj. S ukupnom imovinom pod upravljanjem, koja je premašila 35 milijardi kuna, AZ mirovinski fondovi predstavljaju relevantne investitore i u europskim okvirima. U okviru svoje investicijske strategije AZ obvezni mirovinski fondovi ulažu u hrvatski turizam jer drže da su takva ulaganja usklađena s dugoročnim investicijskim potencijalom članova fonda. U AZ obveznim mirovinskim fondovima trenutno za mirovinu štedi preko 640.000 hrvatskih zaposlenika.